persol brillen trend 2017

Een echte, vintage Persol-bril

De brillen van Persol zijn over de gehele wereld geliefd. Zo werden ze favoriet bij de luchtmacht. Ook NASA gebruikte de Persol brillen op vele van haar ruimtereizen. Persol werd ook onder kunstenaars en artiesten een favoriet merk. Vele internationale sterren zoals Marcello Mastroianni, Steve McQueen en tegenwoordig George Clooney en Orlando Bloom zijn groot fan van dit Italiaanse merk. Nu bent u aan de beurt!

Een Persol-bril herkent u direct. De handgemaakte monturen zijn strak van design, hebben flexibele veren en de zilveren pijl op de veer is eveneens het kenmerk. Dit brillenmerk heeft een aantal collecties. Ze hebben allemaal één ding gemeen: een vintage karakter.

De brillencollecties van Persol

649-series

De brillen zijn eigenlijk ontworpen voor trammachinisten. In 1957 was het namelijk nog nodig dat de ogen werden beschermd tegen vuil en wind. Dit model heeft zijn bekendheid te danken aan Marcello Mastroianni. Hij droeg het montuur in de film Divorce Italian style.

714-series

De eerste opvouwbare bril is de Persol 714. Ook al was het de eerste ontwerp op de wereld, toch werd het model pas bekend toen Steve McQueen het montuur droeg. Nu behoort het tot één van de populairste brillen van Persol, van dit moment.

Cellor

Een grote klassieker van Persol is Cellor. De bril is constant aangepast met de modernste productietechnieken, maar het montuur bleef altijd haar klassieke, originele look behouden.

Galleria ‘900

Voor deze collectie van Persol hebben de ontwerpers geput uit designs uit de jaren ’40.

Typewriter

De ontwerpers van Persol zijn geïnspireerd door typemachines. Typische details van de typemachine zijn verwerkt in het design van de Typewriter brillen, zoals in de neusbrug en inscripties.

Reflex

Deze collectie is geïnspireerd op camera’s met een vintage look & feel. Dit model is perfect voor gepassioneerde fotografen.

Persol betekent ‘Per il sole’, wat ‘voor de zon’ betekent. Ook zo benieuwd naar de zonnige brillen van Persol? U bent van harte welkom bij Via Optiek in Vianen.

persol brillen trend 2017 naast

Lees meer over brillen


Top