lenzen-of-bril-hoofd

Nachtlenzen®: de voor- en nadelen

Draagt u een bril of contactlenzen of heeft u onlangs te horen gekregen dat u deze nodig heeft? Nachtlenzen® bieden een goed alternatief voor mensen die het dragen van een bril of lenzen als een last ervaren. Dankzij de nieuwste technologieën hoeft u deze lenzen alleen ’s nachts te dragen wanneer u slaapt. U heeft dus overdag geen bril of contactlenzen meer nodig om scherp te kunnen zien. Wilt u weten of dit iets voor u is? We zetten zowel de voordelen als de nadelen graag voor u op een rij!

Nachtlenzen bieden vrijheid

Brildragers moeten vaak lang wennen aan het montuur waar ze tegen aankijken. Met een bril is het nodig om uw hoofd in de richting te draaien waar u heen wilt kijken. Voor veel mensen wordt dit als belemmerend ervaren. Dankzij de werking van Nachtlenzen® ziet u de hele dag scherp zonder een bril of lenzen nodig te hebben. Wel zijn er voor het dragen van contactlenzen meerdere handelingen nodig. Een bril zet u namelijk makkelijk op en af. Lenzen moet u reinigen, inzetten, uitnemen en weer schoonmaken.

Geen zonnebril op sterkte nodig

Wanneer u een bril draagt, heeft u tegenwoordig de keuze uit de mooiste en meest stijlvolle monturen. Alle grote modehuizen hebben inmiddels wel een brillencollectie gelanceerd en er is veel keuze, waardoor er voor iedere smaak wel iets te vinden is. Wanneer u Nachtlenzen® draagt, heeft u geen zonnebril glazen op sterkte nodig en kunt u die trendy zonnebril voor minder geld aanschaffen. Zo wisselt u ook makkelijk tussen verschillende zonnebrillen tijdens uw vakantie!

Veiligheid tijdens sporten

Voor sportende bril- of lensdragers bieden Nachtlenzen® een veilige oplossing om scherp te blijven zien. Tijdens het sporten bestaat de kans dat uw bril beschadigt en ook contactlenzen kunnen door fysiek contact beschadigen of wegschieten, wat erg vervelend is. Houdt u van wandelen, fietsen en een actieve levensstijl? Ook dan zijn Nachtlenzen® ideaal. Een bril beslaat bij temperatuurverschillen en zorgt bij regen voor een troebel beeld. Nachtlenzen® draagt u enkel tijdens uw slaap, waardoor u overdag geen last meer heeft van deze ongemakken.

Nachtlenzen zijn niet voor iedereen geschikt

Nachtlenzen® bieden vele voordelen, zo heeft u altijd scherp zicht, minder last van rode ogen, ervaart u meer vrijheid in uw dagelijkse routine en meer veiligheid tijdens het sporten. Een nadeel ten opzichte van een bril of normale contactlenzen is dat Nachtlenzen® niet voor iedereen geschikt zijn. Nachtlenzen® corrigeren enkel minsterktes tot een waarde van -4,00 en corrigeren niet iedere cilinderafwijking. Daarom is het van belang eerst bij ons een oogmeting uit te laten voeren om te zien of Nachtlenzen® geschikt zijn voor u.

We nodigen u graag uit in onze winkel om te onderzoeken of Nachtlenzen® geschikt zijn voor u. Wanneer dit niet het geval is bieden wij u ook graag advies op het gebied van brillen of contactlenzen. Kom gerust eens langs!

nachtlenzen voor-nadelen nkl -naast - 2017

Lees meer over NKL contactlenzen


Top