dreamlite-nachtlenzen-kinderen-2

DreamLite nachtlenzen kunnen bijziendheid afremmen

Myopie, oftewel bijziendheid, komt steeds vaker en op steeds jongere leeftijd voor. Niet alleen dat, maar ook de mate van bijziendheid wordt steeds extremer. Op dit moment is al zeker 50% van de jongeren in Europa bijziend. In Azië is dat zelfs meer dan 80%. Onderzoekers voorspellen dat deze aantallen alleen nog maar gaan stijgen en in het jaar 2050 bijna de helft van de totale wereldbevolking bijziend zal zijn.

Vooral wanneer bijziendheid ontstaat bij kinderen jonger dan 12 jaar is het risico op hoge bijziendheid op latere leeftijd groot. De risico’s gepaard met (vroegtijdige) hoge bijziendheid zijn niet te verwaarlozen. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen met bijziendheid tussen de -5,00 D en -7,00 D ruim twintig keer meer risico hebben op netvliesloslating. Ook het risico op glaucoom (verhoogde oogdruk), staar en andere oogaandoeningen is aanzienlijk hoger. Niet alleen zijn deze aandoeningen erg vervelend, maar ze kunnen zelfs leiden tot blindheid. Het bestrijden van de toename van bijziendheid bij kinderen is dan ook van groot belang om onze kinderen ernstige oogproblemen in de toekomst te besparen.

DreamLite nachtlenzen: een beugel voor de ogen

DreamLite nachtlenzen kunnen een uitkomst bieden bij toenemende bijziendheid bij kinderen. Anders dan gewone lenzen werken DreamLite nachtlenzen meer als een beugel voor de ogen. Ze doen ’s nachts hun werk. De speciale, op maat gemaakte, vorm van de lens maakt het hoornvlies tijdens de slaap ongemerkt iets platter. Deze aanpassing heeft naast scherp zicht overdag ook een remmend effect op de bijziendheid. Er kan al gestart worden met DreamLite vanaf het zevende levensjaar. Een belangrijke voorwaarde hierbij is de verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met de lenzen en bijbehorende instructies goed op te volgen.

De voordelen van DreamLite nachtlenzen

  • Als ouder kunt u er eenvoudig op toezien dat de lenzen ’s avonds voor het slapen gaan op de juiste manier ingezet worden en ’s ochtends weer worden uitgehaald.
  • Doordat DreamLite nachtlenzen alleen ’s nachts worden gedragen kunnen kinderen overdag vrijuit spelen en sporten zonder de ongemakken van een bril of contactlenzen.
  • Het is een veilige methode waarvan het effect tijdelijk en 100% omkeerbaar is. Als de lens enkele dagen niet wordt gedragen nemen de ogen vanzelf hun oorspronkelijke vorm weer aan.
  • DreamLite nachtlenzen zijn een hulpmiddel die kunnen bijdragen om de progressie van bijziendheid bij kinderen af te remmen.

Benieuwd naar wat DreamLite nachtlenzen voor uw kind kunnen betekenen? Maak een afspraak met Via Optiek in Vianen. Wij vertellen u graag meer.Top