catalys-oogartsen

Nog nauwkeuriger met het Catalys precisie lasersysteem

Eyescan, onze partner op het gebied van ooglaserbehandelingen en implantlenzen, heeft als enige in Nederland het Catalys Precision Laser System™ in huis. Dit systeem zorgt voor nóg meer nauwkeurigheid en heeft inmiddels al prachtige en blijvende resultaten behaald.

Hoe wordt de Catalys gebruikt?

Als u een behandeling laat uitvoeren om van uw bril af te komen, dan is het nauwkeurigheid erg belangrijk. De Catalys neemt bepaalde handelingen die eerst handmatig moesten worden uitgevoerd over en zorgt daarmee voor extra precisie:

Het maken van een incisie. Deze wordt in het geval van een lensvervangende behandeling met de Catalys niet gemaakt met behulp van scherpe instrumenten, maar lasergestuurd. Dit is nóg nauwkeuriger en daardoor is de uitkomst van de behandeling ook beter te voorspellen.

Het maken van de opening in het kapselzakje. Met behulp van Catalys kan heel nauwkeurig een opening worden gemaakt in het kapselzakje waar de oude ooglens zit en de kunstlens komt. Doordat de Catalys zo precies is, is de lenspositie en daarmee de uitkomst van de behandeling beter te voorspellen.

Het verweken van de eigen lens. De te vervangen lens wordt verweekt. Hiervoor is minder warmte nodig en dat maakt de operatie zachtaardiger en beter voor de weefsels.

Voor welke behandelingen is Catalys geschikt?

Catalys is geschikt voor alle sterktes, ook voor mensen die alleen een leessterkte nodig hebben, voor multifocale afwijkingen en staar. 

Blijvend resultaat!

Bij een lensvervangende behandeling wordt uw eigen ooglens vervangen voor een kunstlens. Deze kunstlens is op uw sterkte geslepen voor alle afstanden (leesafstand, computerafstand en veraf). Een groot voordeel is dat uw eigen ooglens vervangen is en dat uw oogsterkte dus niet meer achteruit kan gaan door het verslechteren van deze lens. Daardoor is het resultaat blijvend.

Meer informatie

Bent u nieuwsgierig geworden naar de lensvervangende behandeling met Catalys? Neem contact op met onze onze winkel voor meer informatie of een vooronderzoek.

 

afb-ooglaserenmetlasik-1


Top